kunstprojecten primair en voortgezet onderwijs
kunst projecten primair onderwijs (bik projecten)
kunst projecten voortgezet onderwijs (bik projecten)
Bik

Als ervaren kunstenaar heeft Helen van Domselaar naast haar beroepspraktijk van exposities, performances en opdrachten de opleiding Beroepskunstenaars in de klas (BIK) gedaan. Het vak beeldende kunst wordt zo ingezet voor de ontwikkeling van aantrekkelijke kunst projecten in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs
Projecten kunnen onder andere op een vraag van een school worden ontwikkeld. In goed overleg en door samenwerking met elkaar kunnen nieuwe projecten ontstaan. Bijvoorbeeld met een idee van de school over het thema, materiaal of techniek. Onder het submenu van bik-projecten kunt u enkele voorbeelden van vraaggerichte kunst projecten bekijken.

Op deze website staat informatie over projecten zoals ze al eens zijn uitgevoerd. Ze kunnen worden aangepast aan een wens van de school, bijvoorbeeld omtrent een thema, de boekenweek, een jubileum of andere gelegenheid. Ook is het mogelijk een project toe te snijden op een kunstconfrontatie: een tentoonstelling, film, voorstelling, concert of cultureel erfgoed. Bovendien kan er samengewerkt worden met collega kunstenaars om zo tot een bijzonder multidisciplinair eindresultaat te komen.

Prijzen zijn altijd in overleg. Bij herhaling van het project in andere groepen wordt korting gegeven. Scholen kunnen deze activiteiten financieren met subsidie die ze via de Regeling Versterking Cultuureducatie Primair Onderwijs hebben ontvangen.
(info op www.cultuurplein.nl)